Jan Des Bouvrie Jan Des Bouvrie

Retailspecialist Mode (niveau 3)

Retailmanager Mode (niveau 4)

Retailspecialist Mode (niveau 3)

Voor alle informatie op een rij, van kosten tot vooropleidingseisen, kun je de opleidingsflyer Retailspecialist mode downloaden.
flyer downloaden

Retailmanager Mode (niveau 4)

Voor alle informatie op een rij, van kosten tot vooropleidingseisen, kun je de opleidingsflyer retailmanager Mode downloaden.
flyer downloaden
Struin jij modeblogs af op zoek naar de laatste trends?
Ben je gek op streetstyle fotografie of blader je graag modemagazines door?
Vind je niets leuker dan vrienden vertellen welke broek ze moeten kopen?
En wil jij je in je werk later omringen met mooie kledingstukken?


Dan is de opleiding tot Retailspecialist Mode zeker iets voor jou. Je krijgt in twee jaar theorie- en praktijklessen op niveau 3. Je leert alles over mode en ondernemen. Je krijgt les in marketing en bedrijfseconomie, naast de reguliere vakken Nederlands, Engels en rekenen. Ook leer je welke stoffen er zijn en wat ze precies voor eigenschappen hebben. Je leert hoe je een rits inzet, maar ook hoe je een paspop aantrekkelijk aankleedt. En hoe richt je een winkel zo in dat iedereen graag binnenwandelt? Met lessen in styling en presentatie kun je klanten straks perfect helpen bij het vinden van de juiste pasvorm zodat ze er geweldig uit zien.

Je loopt stage bij een leerbedrijf waar je alle kennis kunt toepassen en nog veel meer over het vak leert. Daarmee ben je na school helemaal klaar om in een modewinkel de klant servicegericht en met gedegen kennis te helpen. Of je kiest ervoor verder te studeren op mbo-niveau 4.

“We krijgen les in visual merchandising; hoe je een etalage aantrekkelijk inricht en je leert paspoppen zo aan te kleden dat iedereen die kleding wil hebben.”

Lexie (17), tweedejaars Retailmanager Mode

Manager Mode

Ben je op blogs en in magazines altijd op zoek naar de laatste modetrends?
Ben je creatief met combineren van kledingstukken?
Neem je vrienden altijd mee op sleeptouw als je gaat winkelen?
En vind je het leuk om de leiding te nemen in een groep?


Dan is het vak van Retailmanager Mode vast en zeker iets voor jou.

In drie jaar krijg je theorie- en praktijkles op niveau 4. Tijdens de opleiding leer je alles over de creatieve kanten van het modevak; welke stoffen zijn er en wat zijn de eigenschappen van een stof? Hoe richt ik een winkel in zodat klanten graag binnenkomen? Hoe kan ik klanten helpen er op hun mooist uit te zien? Wat waren dé modetrends in de jaren zestig van de vorige eeuw?

Daarnaast doe je kennis op over de bedrijfseconomische kanten van het vak waarbij je alles leert over recht, financiën en marketing. Je loopt stage bij een leerbedrijf waar je je theorie- en praktijkkennis in praktijk brengt en verder uitbreidt.

Na de opleiding weet je hoe je een team aanstuurt, procedures voor verkooptransacties controleert, hoe je inkoopt en kun je aan de slag als bedrijfsleider of manager bij een modewinkel of modemerk. Of je kiest ervoor verder te studeren aan een hbo-opleiding.