Jan Des Bouvrie Jan Des Bouvrie

Verkoopadviseur Wonen (niveau 3)

Voor alle informatie op een rij, van kosten tot vooropleidingseisen, kun je de opleidingsflyer Verkoopadviseur Wonen downloaden.
flyer downloaden

Interieuradviseur

Voor alle informatie op een rij, van kosten tot vooropleidingseisen, kun je de opleidingsflyer Interieuradviseur downloaden.
flyer downloaden

Verkoopadviseur Wonen (niveau 3)

Kijk je altijd eerst naar de inrichting als je bij iemand thuis komt? Houd je ervan steeds weer nieuwe meubelen uit te zoeken voor je slaapkamer? Ben je goed in mensen vertellen waarom ze iets moeten aanschaffen? Geef je vrienden graag (ongevraagd) advies over de perfecte kleur voor hun kamer?

Dan is de opleiding tot Verkoopadviseur wonen zeker iets voor jou. Je krijgt twee jaarlang theorie- en praktijkles op niveau 3. Je leert alles over interieurinrichting en ondernemen. Naast de interieurvakken krijg je bijvoorbeeld les in bedrijfseconomie en marketing. Ook leer je welke verschillende materialen er voor meubelen worden gebruikt. En hoe je verschillende woonkamers in verschillende stijlen kunt inrichten. Daarnaast volg je ook de algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Je loopt stage bij een leerbedrijf waar je alles wat je geleerd hebt kunt toepassen, maar natuurlijk ook nog veel meer leert. Met jouw kennis over interieur kun je elke klant én collega uitstekend adviseren. Dankzij jou is de winkel netjes en overzichtelijk ingericht. Je zorgt natuurlijk voor een verrassende presentatie van alle meubels en accessoires. Je bent een echte professional met een commerciële instelling. Bij alles wat je doet, bekijk je hoe je de verkoop en de service aan klanten kunt verbeteren. Na het behalen van je diploma kun je gaan werken als adviseur in een meubelwinkel of op de woonafdeling van een warenhuis. Of je kiest ervoor verder te studeren op mbo-niveau 4.

Bekijk het werk van onze studenten

Quin, Student Interieuradviseur

Interieuradviseur

Ben je creatief en kijk je bewonderend naar grote architecten en ontwerpers?
Sleep je om de zoveel weken met meubelen om je slaapkamer anders in te richten?
Blader je regelmatig door woonbladen voor de laatste woontrends?
Vertel je anderen graag welke kleur bank mooi zou staan in de woonkamer?Dan is de opleiding tot Interieuradviseur absoluut iets voor jou.

In drie jaar krijg je theorie- en praktijkles op niveau 4. Je leert met de hand interieurtekeningen te maken. Je krijgt lessen over welke materialen gebruikt worden om meubelen te maken. En je leert hoe je bijvoorbeeld een klassieke eetkamer inricht of een moderne Scandinavische woonkamer.

Daarnaast krijg je les in bedrijfskunde en verkopen. Gedurende de opleiding leer je met moodboards, ontwerp- en tekenopdrachten je eigen stijl te herkennen en te ontwikkelen.

Na afloop kun je aan de slag als zelfstandig interieuradviseur, medewerker bij een ontwerpstudio of adviseur bij een meubelmerk. Ook kun je kiezen om verder te studeren aan een hbo-opleiding.